De afstammelingen van onze hengsten in Gesves en in Fontainebleau

• 18 September 2012
GESVES

Het kampioenschap van België en de medaille van de Koning voor 3jarige paarden werden beide gewonnen door een dochter van OGANO SITTE - Douchka du Chemin Vert - moeder Fruelingsball gefokt door Mr Agneessens uit s'Gravenbrakel en voorgesteld door Frantz Ducci.

Bij de 4 jarigen, kwalificeerde een dochter uit de eerste generatie van UGANO SITE, Celeste de l'Ourseau (moeder Ogano Sitte) en bereden door Sébastien BERLEMONT voor de finale door tweemaal foutloos te rijden in de kwalificaties. Tijdends de zeer moeilijke finale werden ze spijtiggenoeg weerhouden van de herkansing door een foutje op de laatste hindernis. Deze merrie werd gefokt door Pascal Hajdu in Wiers.
Ook even herhalen dat de klassieke cyclus 2012 bij de 4jarige paarden tevens ook gewonnen werd door een UGANO SITTE dochter Canelle des Trieux (moeder Hermes de la Vergne), gefokt door Bernard FAUCONNIER uit EPINOIS  en bereden door Xavier HANNETON. Zij realiseerden 10 keer foutloos op 10 !

We hebben in de eerste generatie van UGANO SITTE fantastische afstammelingen opgemerkt tijdens de cyclus alsook tijdens het kampioenschap.

In de categorie van de 5 jarigen heeft OGANO SITTE zijn stempel gezet op deze competitie met BALTIK SITTE die zich kwalificeerde voor de finale onder het zadel van Laurent THIRION alsook zijn broer via moederszijde BOSTON SITTE (Argentinus) wist zich te kwalificeren voor deze finale na twee foutloze kwalificaties.

Op de 6de plaats van dit kampioenschap vinden we Comtesse vt Ertsenhof Z, Calvaro en een moeder van OGANO SITTE bereden door de uitstekende amazone Caroline DELAET.

Bij de 7jarigen hebben VEGAS en VARGAS de SAINTE HERMELLE zich getoond tijdens het criterium onder het zadel van de Franse ruiter Olivier Martin die rijdt voor de familie Lefevre in Gouy lez Pieton.
Uiteindelijk wint VARGAS (OGANO SITTE & Naltysse door Atilas d'AUTAN) de bronze medaille. Ditzelfde paard won reeds op vierjarige leeftijd het kampioenschap in Fontainebleau in Frankrijke en op 6jarige leeftijd in 2011 werd hij reeds winnaar van de de bronzen medaille op het kampioenschap in Gesves !

FONTAINEBLEAU

""
BUGATI SITTE (Wandor en UTE SITTE door Parco) won met brilo het kampioenschap Hunter voor 5jarige paarden in Frankrijk onder het zadel van de zeer goede amazone Mesissa ESCOUBES.
Dit is een dochter van de zeer goede UTE SITTE, zus via moederszijde van IALTA SITTE en ATLANTA SITTE, zijzelf won de cyclus voor 4 jarigen in 2008 en cyclus 5jarige in 2009.

Twee dochters van UGANO SITTE kwalificeerden zich voor de finale van de 4jarige paarden : CORASTAR LES HAUTS (moeder Cadbula du Tillard) bereden door Hugues DECAYEUX en CORIOLA JAP (mère Adelfos) bereden door Eleen PETIT.
Deze twee merries realiseerden telkens een foutloze rit en kregen het statuut van EXCELLENT !
Zij zijn twee belgische merries ingeschreven in het studbook SBS.

De eerste generatie van UGANO SITTE is dus duidelijk een 'grand cru' !